Διακρατικές Μετακομιστικές Εταιρείες

Όταν μετακινείστε σε γραμμές κατάστασης, αυτό αναφέρεται ως διακρατική μετακίνηση. Η μετακόμιση είναι αρκετά αγχωτική με το να πακετάρεις κιβώτια και να προετοιμάζεσαι για τη μετακόμιση, αλλά η διακρατική μετακίνηση περιλαμβάνει περισσότερα. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθούν οι διακρατικές εταιρείες μετακίνησης. Όταν μετακινείστε μεταξύ των γραμμών κατάστασης, κάθε κατάσταση έχει τις δικές της οδηγίες. Οι εταιρείες μετακίνησης που μετακινούν νοικοκυριά από τη μια πολιτεία στην άλλη ελέγχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορέων Αυτοκινήτων (FMCSA) και υποχρεούνται νόμιμα να κάνουν τα εξής:

• Εμφάνιση του αριθμού του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) σε οποιαδήποτε διαφήμιση. Ο αριθμός DOT τους είναι το αναγνωρ μεταφορική εταιρεία ιστικό της εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό και η οποία συλλέγει και παρακολουθεί τις πληροφορίες ασφάλειας της εταιρείας μετακίνησης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου, ερευνών σύγκρουσης, ελέγχων συμμόρφωσης και επιθεωρήσεων.
• Λάβετε άδεια από την FMCSA
• Παροχή διαιτησίας εάν το παράπονο ενός πελάτη δεν μπορεί να επιλυθεί φιλικά. Η FMCSA δεν έχει την εξουσία να επιλύει τυχόν αξιώσεις κατά διακρατικών εταιρειών μετακίνησης, αλλά εάν υπάρχει πρόβλημα, ο πελάτης μπορεί να υποβάλει καταγγελία κατά της εταιρείας καλώντας την FMSCA
• Οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να λάβουν ένα φυλλάδιο με τίτλο Τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας όταν μετακινείστε, ώστε να ενημερωθούν πριν ξεκινήσει η μετακόμιση.
• Επιτρέψτε στους ιδιοκτήτες σπιτιού να αναθεωρήσουν τη λίστα με τις χρεώσεις και τις τιμές
• Δώστε στον πελάτη μια ακριβή περίληψη του τρόπου χειρισμού των παραπόνων, η οποία περιλαμβάνει έναν αριθμό τηλεφώνου

Οι εταιρείες διακρατικών υπηρεσιών μετακόμισης χρεώνουν τους πελάτες τους με μια τιμή που βασίζεται στο τι θα μετακομίσουν, ώστε για να είναι λιγότερο δαπανηρή, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε προτού επικοινωνήσετε με μια εταιρεία μετακόμισης. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που μετακομίζετε, μην προσλάβετε την πρώτη εταιρεία που βλέπετε στο διαδίκτυο ή στον τηλεφωνικό κατάλογο. Θα πρέπει να λάβετε προσφορές από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εταιρείες. Πρέπει να ελέγξετε τη φήμη τους και πόσο αξιόπιστα είναι.

Όταν παίρνετε συνέντευξη από εταιρείες μετακόμισης αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά, θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις.

• Πόσο καιρό δραστηριοποιούνται ως εταιρεία
• Βεβαιωθείτε ότι έχουν την κατάλληλη άδεια και ότι είναι ασφαλισμένοι
• Θα πρέπει να ελέγξετε αν έχουν τοποθετηθεί σωστά ένας αριθμός DOT.
• Η εταιρεία αναθέτει υπεργολαβικά την εργασία της σε άλλες υπηρεσίες μετακόμισης; Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε την εταιρεία με την οποία παίρνετε συνέντευξη, δεν θέλετε να μάθετε ότι μια άλλη μετακομιστική εταιρεία για την οποία δεν γνωρίζετε τίποτα, μεταφέρει τα οικιακά σας αντικείμενα.
• Λαμβάνει η εταιρεία μετακόμισης τις πρόσθετες προφυλάξεις για να προστατεύσει τα εύθραυστα αντικείμενα από ζημιά κατά τη μετακόμιση;
• Προσφέρουν δυνατότητα αγοράς ασφάλισης για την κάλυψη τυχόν ζημιών σε είδη οικιακής χρήσης πέρα ​​από ένα προκαθορισμένο ποσό;