Τέσσερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αφαίρεση αμιάντου στο κτίριό σας

Ένα από τα πιο γνωστά δομικά στοιχεία στη δεκαετία του ’70 είναι ο αμίαντος. Είναι τόσο συνηθισμένο που πολλές κτιριακές κατασκευές που υπάρχουν μέχρι σήμερα το έχουν αυτό. Ωστόσο, πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν συνδέσει την έκθεση σε τέτοια χημική ουσία με θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος του εντερικού σωλήνα, ο καρκίνος του πνεύμονα και άλλες πνευμονικές ασθένειες, ως εκ τούτου, χαρακτηρίζοντας αυτή τη χημική ουσία πολύ επικίνδυνη. Εξαιτίας αυτού, τα νέα κτίρια δεν έχουν πλέον αυτό το στοιχείο.

Αλλά το θέμα με αυτό το στοιχείο είναι μεταφορα πιανου ότι επιτρεπόταν πριν πολλές οικοδομές μέχρι σήμερα έχουν αυτό το στοιχείο στο κτίριο, προκαλώντας τεράστια δυσφορία στους κατοίκους του κτιρίου. Ακόμη και μια σύντομη έκθεση στη χημική ουσία μπορεί ήδη να αναγκάσει οποιονδήποτε να υποκύψει σε ασθένειες των πνευμόνων. Η ανάγκη ορισμένων ιδιοκτητών κτιρίων να αφαιρέσουν τον αμίαντο στο κτίριο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, θα πρέπει να το χειρίζονται μόνο επαγγελματίες. Εξαιτίας αυτού, οι ειδικοί έχουν μοιραστεί μερικές συμβουλές για την αφαίρεση της χημικής ουσίας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια ολόκληρου του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένης της γειτονιάς.

1. Τα κατάλληλα ειδικά εργαλεία που πρέπει να φοράτε – Επειδή η αφαίρεση του αμιάντου είναι πολύ επικίνδυνη, χρειάζονται ειδικά εργαλεία, γι’ αυτό μην πάρετε ποτέ αυτό το θέμα στα χέρια σας. Εάν είστε αρκετά γενναίοι για να αναλάβετε τη δουλειά, είναι σημαντικό να αγοράσετε εκ των προτέρων αναπνευστικά συστήματα, καθώς δεν πρέπει να εισπνέετε τίποτα κατά την αφαίρεση του αμιάντου. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει κατάλληλος ρουχισμός. Αυτά είναι επιπλέον των εργαλείων που θα χρειαστείτε για την αφαίρεση του χημικού.

2. Η αφαίρεση του αμιάντου – Όταν αφαιρείτε τον πραγματικό αμίαντο, είναι καλύτερο να τον κάνετε υγρό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να αποφύγετε να μεταφερθούν οι ίνες στον αέρα. Για να το βρέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα και έναν εύκαμπτο σωλήνα. Μετά την αφαίρεση του αμιάντου από το κτίριο, οι επαγγελματίες συμβουλεύτηκαν να μην σκουπίζουν ποτέ ή να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές σκούπες σε τυχόν υπολείμματα αμιάντου εάν έχουν μείνει από αυτόν.